Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας - Workshops Μέρα 2η

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από το http://mafaldaq.blogspot.com/και αναφέρεται στο πολύ σημαντικό συνέδριο που γίνεται στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την Τυπογραφία και την Οπτική Επικοινωνία

Και σήμερα καταφέραμε και ολοκληρώσαμε το βιβλίο-σημειωματάριο! Ξεκινήσαμε πρωί – πρωί, χαλαρά, να κουβεντιάζουμε τις απορίες της προηγούμενης ημέρας। Συνταγές για κόλλες, βαφές υλικών, διαδικασία και άλλα πολλά। Όταν άρχισαν να καταφτάνουν και οι πιο αργοπορημένοι, αρχίσαμε την επεξεργασία της δερμάτινης ράχης। Σταδιακά περάσαμε στη προετοιμασία του εξώφυλλου και μοιραία ήρθε και στιγμή για την ραφή! Μάταια η κ। Τζανετάτου, προσπαθούσε να μας δείξει αργά-αργά, πως δένεις ταυτόχρονα δερμάτινη ράχη, δεκαεξασέλιδα και εξώφυλλο, χωρίς να μας αγχώσει. Όταν ήρθε η ώρα να πιάσουμε και εμείς βελόνα και κλωστή, επικράτησε η απόλυτη απελπισία! Δύσκολη διαδικασία! Και πάλι εύγε στην κ. Τζανετάτου, για την απίστευτη υπομονή της.


Καταφέραμε όμως και ολοκληρώσαμε το βιβλίο-σημειωματάριο! Και έχω και μικρό διαγωνισμό! Αναμένω εντυπώσεις καθώς και σχόλια για το ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο όμορφο! Όσοι με γνωρίζουν καλά, μπορούν να εντοπίσουν και ποιο είναι δικό μου!

Εκτός από τον διαγωνισμό, έχω καταφέρει να φωτογραφίσω πολλές δημιουργικές στιγμές. Ελπίζω να μπορούν να μεταφέρουν το κλίμα, που επικρατούσε.

Τυπογραφείον

Οι άξιοι ανταποκριτές μου, με διαβεβαίωσαν ότι ήταν μια πολύ δημιουργική ημέρα, με πολύ κουβέντα και πολλά τυπώματα. Στο μεσημεριανό διάλειμμα, ξεκινήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την εκπαίδευση πελατών και τον εκφυλισμό των διαφημιστικών εταιριών. Η κουβέντα θα συνεχιζόταν και στο εργαστήριο και πολύ θα ήθελα να έχω μια ανταπόκριση, αλλά δεν πρόλαβα κάποιον στο κλείσιμο της ημέρας. Να ευχαριστήσουμε για τα πανέμορφα μπλοκάκια, που ήταν μια πρωτοβουλία των υπεύθυνων, αυτού του εργαστηρίου.

Καλλιγραφία – Σχεδιασμός Γραμματοσειράς

Για ακόμα μια μέρα, δεν συναντήσαμε τους συμμετέχοντες από αυτά τα δυο εργαστήρια. Έμαθα όμως ότι στο σχεδιασμό γραμματοσειράς ήταν και ο κ. Γεράσιμος Λεωνίδας. Για όσους δεν κατάφεραν να τους γνωρίσουν συνιστώ το future workshop, στην Πέμπτη στις 21:00. Δήλωση συμμετοχής στην γραμματεία του συνεδρίου, άμεσα, γιατί υπάρχει όριο συμμετεχόντων και μπορεί να μην προλάβετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: