Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Επίθεση δέχτηκε πριν λίγες μέρες η μικρή βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται στη πλατεία του Αγίου θωμά στο Γουδή Αμπελοκήπων.
Η βιβλιοθήκη λειτουργούσε απο το 1979 σε κτίριο, το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για στέγαση βιβλίων, μιας και ήταν λυόμενο, φτιαγμένο από αμίαντο, αυθαίρετο και παλιό, με αποτέλεσμα την εισροή νερού σε κάθε δυνατή καταιγίδα...
Το 2006 ο Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτισμικός Οργανισμός αυτού, στον οποίο ανήκει άμεσα η βιβλιοθήκη αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο κτήριο και οι υπάλληλοι πήραν εντολή να αμπαλάρουν τα βιβλία σε κούτες και να φύγουν αφού απορροφήθηκαν κατά πλειοψηφία τους από την Κεντρική Βιβλιοθήκη.
Από τον Ιανουάριο του 2007 που έκλεισε η βιβλιοθήκη, έχουν γίνει επανειλημμένες παρακλήσεις στις αρμόδιες αρχές για την μεταφορά των βιβλίων σε ασφαλές μέρος, Αλλά μάταια, κανείς δεν ασχολιόταν με τη βιβλιοθήκη και την τύχη της... την άφησαν στο έλεος των βανδάλων και των κακοποιών στοιχείων της περιοχής... ώσπου πριν από λίγες μέρες δέχτηκε άγρια επίθεση βανδάλων και την κατέστρεψαν ολοσχερώς... (βιβλία και αρχεία και την υποδομή της... ΟΛΑ)

Οι αρχές χωρίς καμία οργάνωση και σε κατάσταση πανικού πλέον έστειλαν τους παλιούς υπαλλήλους να μαζέψουν ότι απέμεινε. Ούτε καν έναν εργάτη δεν έστειλαν... αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό... τι να σου κάνει μια βιβλιοθήκη , τι προβολή μπορεί να προσφέρει μια βιβλιοθήκη αφού πολλοί λίγοι διαβάζουν. Τι κι αν ένας πνευματικός πνεύμονας εξέπνευσε... κανένα πρόβλημα. Και σημειωτέον ότι διέθετε το μοναδικό παιδικό τμήμα βιβλιοθήκης σε όλο το Δήμο Αθηναίων... πολλά παιδιά (ενήλικες τώρα) είχαν μεγαλώσει με τα βιβλία της...

Ο κόσμος που συνήθιζε να επισκέπτεται την βιβλιοθήκη διαμαρτυρόταν για το κλείσιμό της... και απορούσε στη συνέχεια για την εγκατάλειψη του χώρου στην τύχη του, μαζί με τα αμπαλαρισμένα βιβλία...και να τώρα τα αποτελέσματα... Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ δεν υπάρχει πλέον. Μπράβο στο Δήμο Αθηναίων και στον Πολιτισμικό Οργανισμό για την μέριμνα που έδειξαν για την ασφάλεια της. Ιδού κύριοι ο ελληνικός Πολιτισμός μας.

Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι από το "Indymedia"
Περισσότερα για το θέμα και εκτενή συζήτηση διαβάστε στο: http://librinfoscience.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: