Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - περιοδικό online


Όταν το 2003 συστήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών, προσανατολιζόταν κυρίως προς την οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα. Από το 2006 όμως η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στην ηλεκτρονική έκδοση του τριμηνιαίου περιοδικού με τον τίτλο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Το πρώτο τεύχος δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο 2006.
Κύριος στόχος του περιοδικού είναι η ενημέρωση των Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων για τις κυρίαρχες τάσεις, ιδέες και προβληματισμούς στο χώρο των βιβλιοθηκών και η επικοινωνία και συνεργασία σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Έτσι στο περιοδικό φιλοξενούνται επιστημονικά άρθρα από Έλληνες και ξένους βιβλιοθηκονόμους, αλλά και μεταφρασμένα άρθρα από έγκριτα ξενόγλωσσα βιβλιοθηκονομικά περιοδικά. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ περιλαμβάνει νέα για εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια, φιλοξενεί συνεντεύξεις με επιφανή πρόσωπα του βιβλιοθηκονομικού χώρου και αποτελεί χώρο προβολής και παρουσίασης βιβλιοθηκών και του επιτελούμενου έργου τους.
Η Επιτροπή σκοπεύει κάθε τεύχος να επικεντρώνεται σε ένα θέμα. Το θέμα του πρώτου τεύχους (Μάρτιος 2007) αφιερώνεται στις ελληνικές συλλογές σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού και το δεύτερο τεύχος (Ιούνιος 2007) θα αναφέρεται στις υπηρεσίες βιβλιοθηκών σε εμποδιζόμενα άτομα και μετανάστες.
Επειδή οραματιζόμαστε το περιοδικό να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς, βήμα διαλόγου και συνεργασίας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με άρθρα, ειδήσεις, παρουσιάσεις βιβλιοθηκών, προτάσεις και ιδέες που θα επιθυμούσατε να δείτε μέσα από την ύλη του περιοδικού μας.
Το περιοδικό θα επιβιώσει και θα ακμάσει μέσα από τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με τους αναγνώστες του.
Από την Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών Η συντάκτρια, Εύα Σεμερτζάκη, Βιβλιοθηκονόμος, MSc. Τράπεζα της Ελλάδος, Ελ. Βενιζέλου 21, 10250 Αθήνα,τηλ. 210-3202446, fax: 210-3202129 esemertzaki@bankofgreece.gr
Τα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι κατ’ ανάγκην της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών.Goethe-Institut Αθήνα

Goethe-Institut Θεσσαλονίκη
Προτάσεις

Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυση Βιβλιοθηκών
Εκτύπωση
Αρχή
© 2007 Goethe-Institut


http://www.goethe.de/ins/gr/lp/prj/mag/elindex.htm

3 σχόλια:

dimza είπε...

Συγχαρητήρια Vika για την πρώτη ανάρτηση. Περιμένω ιδέες και νέα πράγματα!!!

Άραγε ο Vadra πότε θα μας τιμήσει;

ggk είπε...

Η αλήθεια είναι ότι η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους :)

dimza είπε...

Vika, που χάθηκες;